پوست اندازی چهارراه ولیعصر(عج) تهران با طرح‌های چندجانبه

تهران بزرگ -تیراژ نیوز – شهردار منطقه ۱۱ از اجرای طرح‌های چندجانبه در چهار راه ولیعصر(عج)، تئاتر شهر و بوستان دانشجو خبر داده و معتقد است که با اجرای این طرح‌ها تا پایان سال، چهره ای جدید و متفاوتی را از محله پرتردد پایتخت، شاهد خواهیم بود.

یکی از جذاب ترین و خاطره انگیزترین بخش‌های خیابان ولیعصر به عنوان طولانی ترین خیابان خاورمیانه به ویژه برای اهل فرهنگ و دانشجویان، بی شک چهار راه ولیعصر(عج) است.

جایی که تئاتر شهر به عنوان قلب تپنده اجراهای نمایشی و البته رویدادهای فرهنگی هنری همواره با آن ساختمان معروف و نمادین، دلربایی می‌کند؛ از سوی دیگر بوستان دانشجو در جوار آن و ایجاد غذاسرا، پاتوق بسیاری از جوانان به ویژه دانشجویان است.

این چهارراه فرهنگی و خاطره انگیز اما موضوعات خاص و آسیب‌هایی هم داشته است؛ از جمله بحث بساط فروشی‌ها و تجاوز به حریم میراثی تئاتر شهر.

وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی ۲۹ آذر بود که پس از جلسه هیات دولت به خبرنگاران از ایجاد حریم برای تئاتر شهر از طریق بازطراحی مهندسی آن خبر داد.

دوم دی ماه هم کلنگ زنی احداث حریم این مجموعه انجام شد و محمدمهدی اسماعیلی در آن مراسم با بیان اینکه ما مدیران می‌آییم و می‌رویم ولی هنرمندان می‌مانند، گفت: تئاتر شهر قلب تپنده تهران و ایران است.

او ادامه داد: فضای داخلی مجموعه تئاترشهر نیز بهسازی و اصلاح می‌شود، البته طرح‌های آن آماده است و باید اجرایی بشود.

پوست اندازی چهارراه ولیعصر(عج) تهران با طرح های چندجانبه

وزیر ارشاد در ادامه یادآور شد که به زودی بزرگترین مجموعه هنری در یکی از بهترین نقاط تهران ساخته می‌شود و خانه همه جشنواره‌ها خواهد بود.

در تازه ترین تحول، شهردار منطقه ۱۱ تهران درخصوص ساماندهی چهارراه ولیعصر(عج) با تأکید بر اینکه فضای چهارراه ولیعصر(عج) و بوستان دانشجو نیاز به انضباط‌بخشی و تغییر سیمای منطقه در شأن مردم و خانواده‌ها دارد، گفت: ما برای این محدوده، طرح‌های کلی داریم تا در بازه زمانی مشخص بوستان دانشجو به عنوان بوستان مرکزی شهر به فضای امن و سالمی برای حضور پررنگ‌تر خانواده‌ها تبدیل شود و چهارراه ولیعصر(عج) شب عید آرام و منظمی را تجربه کند.

تعیین تکلیف مجتمع ولیعصر(عج) و تبدیل آن به قطب فرهنگی

وی تعیین تکلیف مجتمع ولیعصر(عج) را که در سال‌های اخیر به کُلنی‌ تجمع گاری‌ها و چرخ‌دستی‌های دستفروشان تبدیل شده بود ازجمله این طرح‌ها برشمرد و افزود: در دهه گذشته، این مجتمع را شهرداری با مساحت ۲۴ هزار مترمربع در این چهارراه احداث کرده و هدف از احداث آن، اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی غنی با هدف ارتقای فرهنگ در این محدوده بوده که اگر این برنامه‌ها به قوت به اجرا درمی‌آمد، ناخودآگاه بسیاری آسیب‌های اجتماعی محدوده را کاهش می‌داد اما در سال‌های گذشته با اختلاف بین دستگاه‌ها و سوءاستفاده‌های نامشروع و غیرقانونی از طرف کسانی که فقط به دنبال منافع خود بودند، بهره‌برداری خوبی از این مجموعه نشد و عملا بیت‌المال بدون استفاده ماند تا آنجا که نتوانست تأثیری بر مشکلات محدوده بگذارد.

شهردار منطقه ۱۱ از اقدامات حقوقی منطقه برای حل‌ وفصل اختلافات مربوط به مجتمع ولیعصر(عج) خبر داد و اظهار کرد: کارهای قضایی لازم در زمینه فعال‌شدن این مجتمع انجام شده و به‌زودی این مجتمع به قطب فرهنگی منطقه و حتی شهر تبدیل خواهد شد.

نقش تسهیل گری شهرداری در پروژه مربوط به ساختمان تئاترشهر

وی محصور کردن ساختمان تئاتر شهر را دومین اقدام مؤثر برای ارتقای سطح فرهنگی محدوده معرفی کرد و ادامه داد: کلنگ‌زنی این طرح به درخواست هنرمندان و مدیریت تئاتر شهر با حضور میدانی وزیر ارشاد انجام شد و شهرداری، این اقدام را به عنوان گامی برای ساماندهی و رفع چالش‌های این محدوده می‌داند و تسهیل گر این اقدام است.

پوست اندازی چهارراه ولیعصر(عج) تهران با طرح های چندجانبه

جلوگیری از بساط‌ گستری و راه‌اندازی بازارچه سرمد

موسوی جلوگیری از بساط‌ گستری را سومین طرح جدی منطقه در چهارراه ولیعصر(عج) برشمرد و گفت: تجهیز کارگاهی حصارسازی اطراف تئاتر شهر، عملاً ۵۰ درصد از فضای دست‌فروشان را در ایام پایانی سال خواهد گرفت. به جز آن، راه‌اندازی بازارچه سرمد در کوچه سرمد به همراه همکاری همه دستگاه‌ها نظیر پلیس راهور، نیروهای معبربان و شهربان، کلانتری و ضابط قضایی در ایام پایانی سال، این محدوده را از این آسیب اجتماعی محافظت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه باید از همه ظرفیت‌ها نظیر متولیان بهداشت، اداره برق در این زمینه استفاده کنیم، افزود: اکنون آسفالت‌ریزی بازارچه سرمد تمام شده، ثبت‌نام از دستفروشان واجد شرایط ادامه دارد.

موسوی پور گفت: اطلاع‌رسانی‌های محیطی نیز از یکم بهمن‌ماه، در سراسر محدوده با نصب بنر صورت گرفته و از چند روز آینده با حداکثر توان، از هرگونه دست‌فروشی در محدوده جلوگیری خواهد شد و ضمن انجام مکاتبات با نیروی انتظامی، حمل‌ونقل و ترافیک و پلیس راهور، پلیس امنیت، ضابط قضایی و یگان امداد، طرح جلوگیری از بساط‌گستری با قوت و قدرت به اجرا درخواهد آمد.

شهردار منطقه ۱۱ بر ضرورت کار رسانه‌ای در حوزه بساط‌گستری تأکید کرد و افزود: رسانه‌ها باید اطلاع رسانی کنند تا مردم بدانند که مثلاً ناشران بزرگی همچون انتشارات امیرکبیر به دلیل فعالیت غیرمجاز بساط‌گستران ورشکست شدند؛ بساط‌گسترانی که هرکدام چند برابر یک کارمند یا کارگر درآمد دارند و با دلالی و واسطه‌گری به کالبد شهری آسیب می‌زنند.

 

دبیر : فاطمه خورشیدی نیا 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا