۹ مسوولیت یاوران شهر در پایتخت

تهران بزرگ – تیراژنیوز – قرارگاه اجتماعی شهر تهران همزمان با روی کار آمدن مدیریت شهری ششم و با دستور شخص شهردار تشکیل شد که حاصل آن، ایجاد ۹ مرکز «یاور شهر» با ۹ مسوولیت برای بازپروری معتادان متجاهر بوده است.

به گزارش تیراژ نیوز ، قرارگاه اجتماعی همزمان با روی کار آمدن مدیریت شهری جدید و سکانداری علیرضا زاکانی بر مسند شهرداری تهران آغاز بکار کرد که مهمترین هدفش جمع آوری و بازپروری معتادان متجاهر عنوان شد.

کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله ساماندهی کودکان کار نیز در حیطه وظیفه این قرارگاه قرار گرفته و در این زمینه هم گام‌های موثری برداشته شده است.

زاکانی به دلیل اهمیت موضوع به عنوان فرمانده قرارگاه عمل می‌کند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی و دبیر این قرارگاه درباره اقدامات انجام شده در قرارگاه و مجموعه‌های یاور شهر گفت: از پارسال تاکنون بیش از ۳۷ جلسه رسمی در این باره تشکیل شده و این قرارگاه ۴۵۱ مصوبه هم داشته است.

احمد احمدی صدر افتتاح، بهره برداری و تجهیز ۹ مرکز به نام یاور شهر را یکی از مهمترین دستاوردهای قرارگاه اجتماعی شهر تهران دانست که همگی در دوره مدیریت شهری ششم پایتخت شکل گرفته است.

به گفته وی، این مراکز ۹ گانه در کمتر از هشت ماه افتتاح شد و ظرفیتی پنج هزار نفره برای نگهداری، سم زدایی و بازپروری معتادان متجاهر دارد.

احمدی صدر ادامه داد: سه مرکز یاور شهر پارسال افتتاح شد؛ یاور شهر یک با ظرفیت ۶۰۰ نفر مختص معتادان متجاهر منع پذیرش بالای ۶۵ سال، یاور شهر ۲ با طرفیت ۱۵۰ معتادان متجاهر زیر ۱۸ سال و یاور شهر سه با ظرفیت معتادان متجاهر مرد زخم باز و عفونی.

۹ مسوولیت یاوران ۹ گانه شهر

وی این را هم گفت که از ابتدای امسال مراکز چهار تا ۹ یاور شهر افتتاح و تجهیز شده است که از جمله آنها می‌توان به مرکزی به ظرفیت ۲۰۰ نفر برای زنان معتاد متجاهر اشاره کرد.

وی یادآور شد: مراکز یاور شهر هفت و هشت نیز به ترتیب به معتادان متجاهر معلول و اختلال اعصاب و روان اختصاص دارد.

احمدی صدر درباره ۹ مرحله اقدامی که برای این معتادان متجاهر در مراکز یاور شهر انجام می‌شود هم اظهار کرد: سم زدایی از طریق متادون، بازیابی هویت، سلامت جسمانی، معنویت افزایی، مهارت آموزی، حرفه آموزی تخصصی، اشتغال درآمدزا، حمایت از خانواده و صیانت بعد از خروج مراحل ۹ گانه ای است که معتادان باید در این مراکز پشت سر بگذارند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی با اشاره به برخی آمار در مراکز یاور شهر گفت: فقط در ۶ ماه ابتدایی امسال یک هزار و ۸۸۷ کلاس آموزشی و مهارت زندگی برای اشخاص پذیرش شده در مراکز ۹گانه برگزار شده و در همین مدت ۲ هزار و ۷۰ نفر از مددجویان به مراکز و شرکت‌هایی که نیروی کار می‌خواستند، معرفی شده‌اند.

وی افزود: ۶ هزار و ۶۰۰ کارگاه تولید صنایع سبک نیز برای اشتغال مددجویان پس از ترک اعتیاد تشکیل شده است و علاوه بر شناسایی خانواده این افراد و سعی بر بازگشت آنها به دامان خانواده، موضوع صیانت بعد از خروج را در دستور کار قرار داده‌ایم تا شخص بازپروری شده دوباره به اعتیاد روی نیاورد.

احمدی صدر این را هم گفت که حدود ۲۰ گرمخانه داریم که مخصوص اشخاص در راه مانده، بی سرپرست و کارتن خواب‌هاست و از سوی دیگر ۲۰ مرکز توانمندسازی و کار آفرینی هم برای اقشار ضعیف و آسیب دیدگان اجتماعی ایجاد شده است.

۹ مسوولیت یاوران ۹ گانه شهر

وی اضافه کرد: شهرداری تهران ۲۰ مددسرای ثابت نیز در مناطق ۲۲ گانه تدارک دیده که افراد بی خانمان را با ظرفیت ۲۵۰۰ نفر اسکان می‌دهد و این تعداد مددسرا در کل سال خدمات رسانی می‌کنند.

احمدی صدر ادامه داد: بیش از ۴۰ گشت فوریت‌های خدمات اجتماعی حامی شهر نیز به صورت شبانه روزی در سطح کلانشهر تهران فعالیت دارند و افراد آسیب دیده اجتماعی، کارتن خواب‌ها، بی‌سرپناهان را به سراها یا همان گرمخانه‌ها انتقال می‌دهند.

 

دبیر : فاطمه خورشیدی نیا 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا